När jag studerade i Malaysia sommaren 2010 bodde jag delvis hos en indisk familj. Det var där jag fick lära mig om deras traditionella dans, där de började dansen med att be jorden och marken om förlåtelse för att de trampade på den. Detta skulle påminna en om att dansa mjukt och vara varsam, för marken ansågs vara helig.

Detta synsätt har följt med mig genom åren, och med tanke på forskarnas senaste varning om rekordvärme på land och hav kändes det viktigt att lyfta upp klimat och miljöfrågan i dagens andakt. Och särskilt ville jag uppmärksamma situationen för träskfolket i södra Irak som jag har en anknytning till.

Situationen är som jag nämner i andakten bara ett exempel på hur vår livsstil påverkar ekosystemet. Att dansa mjukt på jorden blir en symbol för att vara snäll gentemot naturen, och det påminner mig om att vår interaktion med vår omgivning bör vara präglad av ödmjukhet och omsorg. För vår planet är en viktig och helig plats för oss alla. Hoppas du vill lyssna och inspireras! Ett steg jag tog efter att jag skrev texten var att radera alla shoppingappar på mobilen 💚

GLAD EID! 🌸

För att lyssna på andakten: https://sverigesradio.se/avsnitt/anuaar-ahtahb

Lämna en kommentar

Anuaar Athahb

Blogg på WordPress.com.