Fira eid mitt under pågående krig, landsfördrivning, beslagtagning av land, exploatering och folkmord? Det och lite till pratar jag om i dagens andakt.

Länk: https://sverigesradio.se/avsnitt/andakten-i-p1-anuaar-athahb–2

”Från de provisoriska firanden från när jag var liten, till de svåra förhållandena i andra flyktingläger runtom i världen, ser vi hur människor, oavsett den dystra verkligheten, ändå fortsätter att kämpa, bevara traditionen trots att den är under attack och ändå firar det som är viktigt för dem, också som en form av motstånd. Det handlar inte om att blunda för problemen utan om att hitta styrka och gemenskap i det svåra, avslutar min mor berättelsen om vår tid på flyktinglägret. Vi är alla människor och behöver ha förståelse för att vi kommer från samma källa. Och i slutändan är det vår förmåga att stötta och fira tillsammans som gör oss starka,
och det är det som också ger oss kraft att stå upp för fred och rättvisa.”

En glad och välsignad Eid önskar jag er. Jag ber Gud att hjälpa oss att vara aktiva medarbetare och sträva efter att skapa en värld där alla människor behandlas med värdighet, respekt och jämlikhet. Må Guds fred och rättvisa upprättas på jorden, såsom den är i himlen.

Amin

Lämna en kommentar

Anuaar Athahb

Blogg på WordPress.com.